Jaklien Verham

Zang

Jaklien zangles

Lesdag: Donderdag

Jaklien heeft van jongs af aan diverse opleidingen en cursussen gevolgd in de muziek zoals gitaar, piano en zanglessen. Daarnaast heeft zij aan het Schumann Akademie gestudeerd in de richting lichte muziek (deeltijd conservatorium). In het kader daarvan volgde ze onder andere zanglessen bij Mathilde Santing en heeft ze een masterclass heb bijgewoond in CVT (Complete Vocal Technique) van Catherine Sadolin. Ze vervolgde deze studie met een cursus muziekproductie waarna ze is begonnen met het componeren en verder ontwikkelen van haar eigen muziekstijl.

Jaklien heeft jaren als zangeres met diverse bands op het podium gestaan door het hele land, met als één van de hoogtepunten een optreden in Paradiso. In 2022 bracht zij haar eerste eigen album uit ‘Lucid Dreaming’ onder de naam ‘Skyelar’, in de stijl indie/alternative. Voor dit album schreef, arrangeerde en produceerde ze alles zelf vanuit haar homestudio. Op dit moment is ze naast het lesgeven zich aan het richten op het schrijven van productiemuziek (voor film, tv etc.)

‘Als het je leuk lijkt om een proefles bij mij in te plannen zullen we in eerste instantie natuurlijk even kennis maken en gaan kijken naar jouw wensen en jouw stem. Je mag dan iets voorbereiden dat je graag zingt, al is het een klein stukje om te beginnen. Aan de hand daarvan maak ik een eerste stemanalyse die we zullen bespreken. Of je nu beginnend bent, half gevorderd of vergevorderd, daar kunnen we de les op afstemmen. In principe kunnen alle stijlen binnen de lichte muziek voorbij komen. Gedurende de lessen zullen we stilstaan bij je instrument, ademhaling en werken aan techniek waar nodig, zoals bijvoorbeeld het zingen van lange tonen, intonatie en de overgang tussen de verschillende stemfuncties. Maar het is natuurlijk ook belangrijk niet te verdrinken in alle theorie en lekker te genieten van hetgeen dat je zo graag doet, namelijk zingen.

Ik heb het altijd al een uitdaging gevonden om mensen te stimuleren iets te doen met hun talent. Daarin wil ik je graag verder helpen en coachen. Gezien daarbij soms ook het mentale stukje een rol speelt, komt het goed uit dat ik naast de muziek tevens een pedagogische en psychologische achtergrond heb. Mocht je de eerste keer gaan zingen in een band of in een studio, of een auditie hebben gepland, dan kan ik je ook coachen.’

Ik wil een proefles